Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Cerrar


Has olvidado la contraseña?
No tienes Cuenta? Create Una.
Cerrar

Recordar
Contraseña

Inserta el correo que
quieres cambiar la contraseña

No existe el correo
Se le ha enviado un correo
Cerrar


Has olvidado la contraseña?
No tienes Cuenta? Create Una.
Cerrar

Recordar Contraseña

Inserta el correo que quieres cambiar la contraseña

No existe el correo
Se le ha enviado un correo

Servicios

09 Febrero 2022

Acuerdo para cerramiento terraza   

Una comunitat de propietaris a les Illes Balears consta d’un edifici de 3 escales de 4 pisos cadascuna, a més de locals comercials i garatges particulars. Els pisos de les plantes primera, segona i tercera disposen d’una petita terrassa-balcó que està coberta pel pis superior. Aquesta terrassa té portes corredisses des del saló i des de la cuina de cada pis. Els àtics tenen terrassa descoberta.

 

Un propietari d’un pis entre les plantes 1-2-3 demana permís per tal de poder desplaçar (feina de construcció) la porta corredissa de la seva cuina cap a l’exterior, per tal de poder guanyar espai dins la cuina i, evidentment, el perdria a la seva terrassa. El desplaçament seria “moderat”, no arribaria a la línia de la façana, sinó que hi seguiria existint una part de la terrassa a l’aire lliure. Aquestes terrasses i portes es veuen una mica des del carrer, especialment les de les plantes més baixes.

 

La Divisió Horitzontal i els Estatuts no esmenten res sobre possibles desplaçaments d’aquestes portes corredisses ni sobre tancaments de terrasses.

 

Les preguntes serien:

 

  1. Convindria fixar una distància màxima que es permeti desplaçar aquesta porta com, per exemple, podria ser d’un metre?
  2. Quines són les propietats que haurien de votar per tal de permetre aquesta obra? Entenc que serien totes les de la comunitat: tots els pisos, locals i garatges particulars.
  3. Quin és el quòrum mínim per a la seva aprovació entre les propietats que hagin de votar?

 

 

Respuesta:

 

Obvio es que se precisa un acuerdo de la Junta de Propietarios del total complejo en cuanto la obra señalada supone una alteración sustancial,  modifica la configuración y exterior, amén de que posiblemente ocupe volumen que urbanísticamente no esté permitido y aumente la superficie de la vivienda afectando a las cuotas de participación.

 

Entiendo que se precisa el acuerdo unánime de todos los propietarios.

 

Cordialmente, Sebastián Romaguera


¿Tienes dudas respecto a las funciones de este Colegio de Administradores de Fincas? ¿Podemos ayudarte?

Puedes ponerte en contacto con nosotros.